Volvo V70

Kaross: Kombi
Årsmodeller: 2008-2016
kW: 107
HK: 146

Volvo V70 III (2008-2016)

Beställ en Katalysator till din Volvo V70 hos Fixa Bildelar och spara reparationskostnader. Vår webbutik samarbetar med DHL Freight så att du får ditt paket snabbt och säkert.

För bilar är reservdelar som Katalysator till Volvo V70 utsätta för naturligt slitage över tid. De bör kontrolleras regelbundet som en del av rutinunderhållet och ersättas vid behov. Fixa Bildelar är butiken som tilltalar en stor mängd konsumenter med ett specialisturval av bildelar till både vanliga och ovanliga bilmodeller. Våra produkter har ett attraktivt pris-kvalitet förhållande. Prisvärda reservdelar av hög kvalitet. Reservdelar i Katalysatorkategorin till Volvo V70 riktar sig till både privata bilmekaniker och professionella verkstäder.

Våra katalysatorer till Volvo V70 III

Vi har följande katalysatorer i lager till Volvo V70 III.

Om Katalysatorn

Katalysatorn är en viktig del av bilens avgassystem och är avsedd att minska skadliga utsläpp från motorn genom att omvandla farliga föroreningar till mindre skadliga ämnen. För Volvo V70 och andra fordon tillverkas katalysatorer vanligtvis av keramiska eller metalliska substrat belagda med ämnen som platina, palladium eller rhodium. Dessa ämnen fungerar som katalysatorer för kemiska reaktioner som omvandlar skadliga gaser till mindre farliga ämnen, såsom kväveoxider (NOx), kolväten och kolmonoxid, till vattenånga, kväve och koldioxid.

Katalysatorn är vanligtvis placerad i bilens avgassystem, oftast nära motorn eller i närheten av ljuddämparen. Den är monterad mellan motorn och avgassystemets bakre del. Dess exakta placering kan variera något beroende på specifik modell och årsmodell. Vanligtvis är katalysatorn ansluten till motorn genom avgasrören och kan även ha sensorer som övervakar effektiviteten av katalytiska reaktioner för att säkerställa att fordonet uppfyller utsläppsstandarder.

Eftersom katalysatorn är en viktig del för att minska fordonets utsläppsnivåer, är det viktigt att den fungerar korrekt och att den inte är skadad eller täppt. En felaktig katalysator kan resultera i försämrad bränsleeffektivitet, försämrad prestanda och högre utsläppsnivåer. Regelbunden underhåll och inspektion av katalysatorn är därför viktigt för att säkerställa att den fungerar optimalt och för att bibehålla fordonets prestanda och miljövänlighet.

Till Volvo V70 generation III är det en grenrörskatalysator som sitter direkt på motorn.

En fördel med att katalysator sitter nära motorn är att det kommer snabbt upp i arbetstemperatur.

Den är byggd av ett rostfritt stål som gör att den kommer hålla länge.

Varför handla på Fixa Bildelar?

I bilar är delar, i synnerhet exempelvis katalysatorer som sitter under bilen, utsatta för naturligt slitage över tid. De bör kontrolleras regelbundet som en del av rutinunderhållet och ersättas vid behov. Fixa Bildelar har ett brett urval av bildelar av fin kvalitet till de flesta modeller. Vi finns här både för privata bilmekaniker och B2B. Förutom artikelutbudet lägger vår online-butik stor vikt på den höga kvaliteten på service och rådgivning.

Sök på regnummer och beställ bildelar nu till din Volvo hos Fixa Bildelar.

Att beställa hos oss ger flera fördelar: Garantier, rabatter, specialerbjudanden och personlig service.

Gratis monetagesats ingår på samtliga orders.

Förr eller senare behöver varje bil repareras. Då kan du börja fundera på vilken del du ska välja för att byta ut den slitna eller skadade komponenten.

Personlig service

Välkommen att kontakta oss för personlig service på det sätt som passar dig bäst: telefon, epost eller chatt. Våra tekniker kontrollerar alla orders så att det är korrekt del till din bil.

Vi använder ditt fordons registreringsnummer när vi söker efter rätt bildel, t.ex. en katalysator till din Volvo V70 III. Sedan hämtar vi originalnummer (OE-nummer) från reservdelskatalog, som länkas till våra produkter.

Detta för att du alltid skall vara trygg i att du får rätt del när du beställer från Fixa Bildelar.

To Top