Hitta rätt katalysator
till din bil.

Kontakta oss på 08-996 996 eller info@fixabildelar.se. Öppet vardagar 8-17 (lunchstängt 12-13).

Just nu 13% på alla ljuddämpare i butiken!

(gäller t.o.m. 31/5 - kan ej kombineras med andra rabatter)

Lastbil som hastar fram.
BESTÄLLNING FÖRE
13:00
SKICKAS SAMMA DAG
(om varan finns i lager)
Låda med montagedelar.
GRATIS
MONTERINGSSATS MED ALLA BESTÄLLNINGAR

Katalysator och Partikelfilter Specialisten

Vi är specialister på katalysatorer, partikelfilter, ljuddämpare, turbo och allt med avgassystem. Vi kontrollerar din beställning mot registreringsnummer så att du alltid får rätt delar. Sveriges största sortiment, med snabba leveranser från eget lager i Stockholm! Välkommen att beställa idag!
Enkelt hakesymbol i en sirkel.
GARANTERAT
RÄTT DEL

VI DUBBELKOLLAR!

Katalysator

Katalysator

Katalysator

Här på Fixa Bildelar hittar du rätt katalysator för din bil. Vi har ett stort urval av produkter från noggrant utvalda leverantörer i Europa. För att säkerställa att du alltid får rätt katalysator för din bil dubbelkollar vi att den del du beställt passar. Du får 2-5 års garanti på alla produkter och dessutom ingår skräddarsydda montagesatser helt kostnadsfritt för varje del.

Skriv in din bils registreringsnummer i rutan här ovanför så tar vi fram de katalysatorer som passar till din bil. Beställ innan 13:00 så skickar vi dina varor samma dag.

Så fungerar en katalysator

Alla moderna bilar idag är utrustade med katalysatorer. Katalysatorn sitter alltid före ljuddämparen i bilens avgassystem och har som uppgift att rensa bilens avgaser från farliga partiklar. När en bensin- eller dieselmotor är i drift bildas skadliga ämnen i form av kolväte, kväveoxider och kolmonoxid. Dessa ämnen kan bland annat vara cancerframkallande och har en negativ påverkan på djur och miljö. Det är därför viktigt att du alltid byter en trasig katalysator.

När motorns avgaser kommer in i katalysatorn sker en kemisk reaktion som neutraliserar de skadliga partiklarna från motorn och gör avgaserna mindre farliga. I korta drag kan man säga att de reaktioner som händer i en katalysator förändrar den kemiska sammansättningen av avgaserna. De skadliga ämnena omvandlas till koldioxid, kväve och vatten som är relativt ofarligt. En katalysator börjar fungera när avgaserna når en temperatur på 250-300 grader, vilket innebär att den inte börjar jobba förrän bilen har blivit varm.

Byte av trasig katalysator

Vanligen behöver du som bilägare inte byta bilens katalysator utan den håller hela bilens livslängd. Detta eftersom den inte utsätts för samma slitage som många andra delar på bilen. Du kan dock behöva byta katalysatorn om den skulle skadas av exempelvis ett slag mot bilens underrede.

Några tecken på att katalysatorn är trasig och behöver bytas är att det är svårt att starta motorn, accelerationen är sämre eller att motorn stängs av under tomgång. Även oljud och lukt av svavelväte är två tecken, samt att motorelektroniklampan på bilens instrumentbräda tänds. Behöver du byta en trasig katalysator hittar du snabbt och enkelt en ny här hos oss på Fixa Bildelar.

Köp katalysator för din bil hos oss

Vår vision är att göra det enkelt för dig att hitta rätt bildel till din bil. Vi har över 10 års erfarenhet av branschen och levererar bildelar till såväl verkstäder som privatpersoner. Kvalitet är ett av våra ledord och vi samarbetar med några av Europas bästa leverantörer.

Har du några frågor som rör katalysatorer eller behöver hjälp att hitta rätt katalysator för din bil kan du kontakta oss på telefon, mejl eller via vår chatt som du hittar nere i hörnet.

To Top