Hitta rätt partikelfilter
till din bil.

Kontakta oss på 08-996 996 eller info@fixabildelar.se. Öppet vardagar 8-17 (lunchstängt 12-13).

Just nu 13% på alla ljuddämpare i butiken!

(gäller t.o.m. 31/5 - kan ej kombineras med andra rabatter)

Lastbil som hastar fram.
BESTÄLLNING FÖRE
13:00
SKICKAS SAMMA DAG
(om varan finns i lager)
Låda med montagedelar.
GRATIS
MONTERINGSSATS MED ALLA BESTÄLLNINGAR

Katalysator och Partikelfilter Specialisten

Vi är specialister på katalysatorer, partikelfilter, ljuddämpare, turbo och allt med avgassystem. Vi kontrollerar din beställning mot registreringsnummer så att du alltid får rätt delar. Sveriges största sortiment, med snabba leveranser från eget lager i Stockholm! Välkommen att beställa idag!
Enkelt hakesymbol i en sirkel.
GARANTERAT
RÄTT DEL

VI DUBBELKOLLAR!

Partikelfilter

Partikelfilter

Partikelfilter

Hos oss på Fixa Bildelar hittar du ett brett utbud av partikelfilter från kvalitativa leverantörer i Europa. Vi har dieselpartikelfilter (DPF) till de flesta bilar, med en garantitid på 2 år. När du beställer av oss dubbelkollar vi alltid att den del du beställer passar din bil – allt för att du garanterat ska få rätt partikelfilter.

Skriv in ditt registreringsnummer ovan så får du direkt fram de dieselpartikelfilter som är kompatibla med din bil.

Så fungerar dieselpartikelfilter

Ett partikelfilter är en viktig del av en dieselbils avgassystem. Det renar bilens avgaser genom att fånga in sotpartiklarna innan de lämnar bilens avgassystem. För att filtret ska fungera optimalt behöver det tömmas och detta kallas för regenerering. Regenerering sker passivt när motorn blir tillräckligt varm (350 till 500 grader) och naturligt kan bränna partiklarna. Den kan också ske aktivt och styrs då av bilens ECU. När sot i filtret når en viss nivå startar bilens motorstyrningssystem regenereringsprocessen. Det finns även tvångsregenerering som utförs av en bilmekaniker.

När behöver du göra ett byte av partikelfilter?

När och om du behöver byta dieselpartikelfilter beror på vilket bilmärke du har. Vissa biltillverkare har byte av partikelfilter inlagt i ett serviceintervall på mellan 12 000 och 20 000 mil medan andra biltillverkare anser att partikelfiltret håller hela bilens livslängd. Ett tecken på att partikelfiltret behöver bytas är att bilen känns orkeslös när du gasar. Det kan även visas en varningssymbol på instrumentbrädan samt att bilen kan gå ner i nödläge.

Du kan alltid kontakta oss på Fixa Bildelar om du har några funderingar på när det är dags att byta partikelfilter. Vi har lång och gedigen erfarenhet av avgassystem och hjälper dig gärna!

Rengöring av partikelfilter

Kör du oftast din bil kortare sträckor finns det en risk att motorn inte blir tillräckligt varm och regenereringsprocessen inte kan starta. Detta kan även hända bilar med speciell Eolystank/insprutning. Ibland kan tillsats som du häller i bränsletanken vid tankning vara en lösning. Tillsatsen sänker sotets förbränningstemperatur så att det enklare kan förbrännas.

Köp dieselpartikelfilter hos oss

På Fixa Bildelar är vårt mål att vara Sveriges bästa leverantör av partikelfilter till verkstäder och privatpersoner. Vi samarbetar med flera europeiska leverantörer för att kunna erbjuda dig bildelar av högsta kvalitet. Med över 10 år i branschen har vi djup kunskap inom området och hjälper dig hitta rätt bildelar till din bil. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på telefon, mejl eller via vår chatt som du hittar nere i hörnet.

Beställ innan klockan 13:00 och vi skickar dina varor samma dag. Du kan också hämta dina varor på vårt centrala lager i Stockholm!

To Top