Hitta rätt ljuddämpare
till din bil.

Kontakta oss på 08-996 996 eller info@fixabildelar.se. Öppet vardagar 8-17 (lunchstängt 12-13).

Just nu 13% på alla ljuddämpare i butiken!

(gäller t.o.m. 31/5 - kan ej kombineras med andra rabatter)

Lastbil som hastar fram.
BESTÄLLNING FÖRE
13:00
SKICKAS SAMMA DAG
(om varan finns i lager)
Låda med montagedelar.
GRATIS
MONTERINGSSATS MED ALLA BESTÄLLNINGAR

Katalysator och Partikelfilter Specialisten

Vi är specialister på katalysatorer, partikelfilter, ljuddämpare, turbo och allt med avgassystem. Vi kontrollerar din beställning mot registreringsnummer så att du alltid får rätt delar. Sveriges största sortiment, med snabba leveranser från eget lager i Stockholm! Välkommen att beställa idag!
Enkelt hakesymbol i en sirkel.
GARANTERAT
RÄTT DEL

VI DUBBELKOLLAR!

Ljuddämpare

Ljuddämpare Bil

Ljuddämpare

Här på Fixa Bildelar har vi ett brett utbud av ljuddämpare från flertalet utvalda leverantörer i Europa. Alla delar du hittar hos oss håller högsta kvalitet och du får en garantitid på 2-5 år. Skriv in din bils registreringsnummer i rutan här ovan så tar vi fram alla ljuddämpare som passar just din bil. För att säkerställa att du får rätt bildel dubbelkollar vi alltid din beställning innan vi skickar dina varor. Oavsett om du handlar som privatperson eller behöver delar till din verkstad är du välkommen att handla hos oss.

Så fungerar bilens ljuddämpare

Ljuddämpare är en del av bilens avgassystem som ska minska ljudnivån från de utgående avgaserna. Oftast sitter det två ljuddämpare på en bil men det kan vara en eller tre också. Ljuddämparen består av flera perforerade rör som är sammankopplade och olika kammare som är separerade från varandra. Avgaserna passerar genom röret och ändrar hela tiden färdriktning vilket reducerar ljudvågorna samt kyler avgasernas temperatur. Här används både absorberingsprincipen som innebär att absorberande material såsom stenull, fibermatta eller glasfiber fångar upp ljudvågorna samt av reflektionsprincipen som innebär att ljudvågorna måste passera genom flertalet hinder.

Ljuddämparens uppgift är naturligtvis att reducera ljudet från avgassystemet men den kyler även avgaserna som kan bli flera hundra grader varma. Detta för att inte riskera att skada människor i närheten eller antända brandfarliga föremål, t.ex. gräsmatta.

När behöver du byta ljuddämpare?

Ljuddämparen rostar både från insidan och från utsidan. Inuti utsätts ljuddämparen för syror som bildas av kemiska reaktioner när avgaserna möter fukt. Resultatet är att metallen korroderar. Om du dessutom oftast endast kör kortare sträckor kommer korrosionen gå snabbare och livslängden på ljuddämparen kommer att minska. Detta beror på att ljuddämparen inte kommer komma upp i tillräckligt hög temperatur för att avgaskondensen ska avdunsta. Från utsidan rostar ljuddämpare på grund av vägsalt, grus och fukt. Det är inte att rekommendera att ha som rutin att parkera bilen på gräsmattan.

Några tecken på att det är dags att byta ljuddämpare på din bil är att bilen låter mer. Det bullrande ljuden kan komma öka stegvis mer och mer beroende på att hålets storlek vanligtvis ökar med tiden.

Köp billig ljuddämpare på Fixa Bildelar

Hos oss kan du köpa billiga ljuddämpare av hög kvalitet. Vi har ett stort sortiment av bildelar för alla stora bilmärken och har som vision att vara en av Sveriges bästa leverantörer till såväl privatpersoner som verkstäder. När du beställer ljuddämpare hos oss kan du välja mellan hemleverans eller hämta dina bildelar på vårt egna lager i Stockholm. Väljer du leverans och beställer innan 13:00 skickar vi dina varor samma dag.

Har du några frågor om ljuddämpare eller vill ha hjälp att hitta rätt del för din bil kan du enkelt nå vår kundtjänst på telefon 08-966 966, mejl info@fixabildelar.se eller via vår chatt längst ner i höger hörn.

To Top