Hitta rätt sensorer
till din bil.

Kontakta oss på 08-996 996 eller info@fixabildelar.se. Öppet vardagar 8-17 (lunchstängt 12-13).

Just nu 13% på alla ljuddämpare i butiken!

(gäller t.o.m. 31/5 - kan ej kombineras med andra rabatter)

Lastbil som hastar fram.
BESTÄLLNING FÖRE
13:00
SKICKAS SAMMA DAG
(om varan finns i lager)
Låda med montagedelar.
GRATIS
MONTERINGSSATS MED ALLA BESTÄLLNINGAR

Katalysator och Partikelfilter Specialisten

Vi är specialister på katalysatorer, partikelfilter, ljuddämpare, turbo och allt med avgassystem. Vi kontrollerar din beställning mot registreringsnummer så att du alltid får rätt delar. Sveriges största sortiment, med snabba leveranser från eget lager i Stockholm! Välkommen att beställa idag!
Enkelt hakesymbol i en sirkel.
GARANTERAT
RÄTT DEL

VI DUBBELKOLLAR!

Sensorer

Sensor Bil

Sensorer

Hos oss på Fixa Bildelar hittar du ett brett utbud av lambda-, temperatur-, tryck- och NOx-sensorer i huvudsak från vår prisvärda kvalitetsleverantör Meat & Doria i Italien. Vi har sensorer, som också ibland kallas sonder eller givare, till de flesta bilar. Våra produkter har en garantitid på 2 år. När du beställer av oss dubbelkollar vi alltid att den del du beställer passar din bil – allt för att du garanterat ska få rätt sensor.

Skriv in ditt registreringsnummer ovan så får du direkt fram sensorer som är kompatibel med din bil.

Så fungerar sensorer

Lambdasensorn, kallas också lambdasond, mäter syrehalten i avgaserna. En känslokropp jämför avgasens syrehalt med luftens syrehalt och på så vis skapar en impuls. Bilens dator eller ECUn (Electronic Control Unit) styr motorn med hjälp av dessa impulser för att få en optimal blandning av syre och bränsle vid förbränningen. På äldre bilar sitter det oftast bara en lambdasensor då före katalysatorn. Medan på nyare bilar har man oftast två, en före och en efter katalysatorn. Den främre lambdasensorn kallas reglersond och den bakre diagnossond.

Temperatursensorn eller temperaturgivaren har en insats vars elektriska motstånd varierar med temperaturen. En signal/spänning skickas till bilens ECU. Den är programmerad med vilka intervall arbetstemperaturen skall hålla sig inom i olika faser av en körcykel.

Trycksensorn, avgastrycksensor mer exakt, känner av tryckskillnad före och efter dieselpartikelfilter. Detta genererar en spänning/impuls som skickas till ECU som kan ge impuls att starta regenerering av ett igensatt dieselpartikelfilter. Många verkstäder har som rutin att byta trycksensor när man byter partikelfilter.

NOx-sensorn är en ganska ny produkt som mäter den giftiga kväveoxiden. Både nyare diesel och bensindriva bilar kan ha NOx-sensorer. Den fungerar förenklat som de andra sensorerna med en känslokropp som genererar en spänning/signal när känslokroppen utsätts för en ändrad halt av ett visst ämne, i detta fall kväveoxid.

När behöver du göra ett byte av sensor?

Problem med lambdasensor kan märkas med att motorlampan som börjar lysa, bilen gör små ryck när den startas, högre bränsleförbrukning samt bilen känns orkeslös när du gasar. Kontakta din verkstad för en diagnos eller koppla själv upp bilen med ditt diagnosverktyg.

Problem med temperatursensorn är något man kan misstänka om det är det är problem med partikelfiltret. Kontakta din verkstad för en diagnos eller koppla själv upp bilen med ditt diagnosverktyg.

Problem med trycksensoren märks oftast genom att dieselpartikelfiltret är igensatt. Kontakta din verkstad för en diagnos eller koppla själv upp bilen med ditt diagnosverktyg.

Problem med NOx-sensorn. Dessa är känsliga för fukt i avgassystemet. När fukten träffar NOx-sensorn så kan keramiken i den spricka och den slutar att fungera. Fukt i avgassystemet uppstår vid korta körsträckor. Symptomen kan vara band andra, ojämn gång vid kallstart, ökad bränsleåtgång samt motorlampa och felkoder. Kontakta din verkstad för en diagnos eller koppla själv upp bilen med ditt diagnosverktyg.

Du kan alltid kontakta oss på Fixa Bildelar om du har några funderingar på när det är dags att byta sensor. Vi har lång och gedigen erfarenhet av avgasdelar och hjälper dig gärna!

Köp sensor hos oss

På Fixa Bildelar är vårt mål att vara en duktig och pålitlig leverantör av sensorer till verkstäder och privatpersoner. Vi samarbetar med flera europeiska leverantörer för att kunna erbjuda dig bildelar av högsta kvalitet. Med över 10 år i branschen har vi djup kunskap inom området och hjälper dig hitta rätt bildelar till din bil. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på telefon, mejl eller via vår chatt som du hittar nere i hörnet.

Beställ innan klockan 13:00 och vi skickar dina varor samma dag. Du kan också hämta dina varor på vårt centrala lager i Stockholm!

To Top