Hitta rätt turbo
till din bil.

Kontakta oss på 08-996 996 eller info@fixabildelar.se. Öppet vardagar 8-17 (lunchstängt 12-13).

Just nu 13% på alla ljuddämpare i butiken!

(gäller t.o.m. 31/7 - kan ej kombineras med andra rabatter)

Lastbil som hastar fram.
BESTÄLLNING FÖRE
13:00
SKICKAS SAMMA DAG
(om varan finns i lager)
Låda med montagedelar.
GRATIS
MONTERINGSSATS MED ALLA BESTÄLLNINGAR

Katalysator och Partikelfilter Specialisten

Vi är specialister på katalysatorer, partikelfilter, ljuddämpare, turbo och allt med avgassystem. Vi kontrollerar din beställning mot registreringsnummer så att du alltid får rätt delar. Sveriges största sortiment, med snabba leveranser från eget lager i Stockholm! Välkommen att beställa idag!
Enkelt hakesymbol i en sirkel.
GARANTERAT
RÄTT DEL

VI DUBBELKOLLAR!

Turbo

Turboaggregat till bil

Turbo

Här på Fixa Bildelar kan du köpa turbo för de flesta bilmodeller. Skriv in ditt registreringsnummer här ovan så får du fram alla turboaggregat som passar för just Din bil. Vi samarbetar med utvalda leverantörer i Europa och du får alltid 2-5 års garanti på dina bildelar. Med över 10 års erfarenhet i branschen har vi gedigen kunskap om bildelar och hjälper dig gärna att hitta rätt turbo. När du beställer dubbelkollar vi alltid så att den del du beställer passar just din bil. Det ingår även skräddarsydda montagesatser helt kostnadsfritt till varje del.

Vi erbjuder turbo både för privatpersoner och företag!


Hur fungerar en turbo

Här följer lite grundläggande information om turbo funktion.

Ett turbo aggregat till bil fungerar ungefär som en kompressor, som du monterar på bilens motor för att öka motorns effekt. Turbon drivs av avgaserna som lämnar förbränningsrummet. Ett turbinhjul går då igång som i sin tur driver ett kompressorhjul i andra änden av turbon. Detta kompressorhjul komprimerar luften som kommer in genom att trycka in luften tillbaka i förbränningsrummet.

Turbon tar alltså tillvara på energi i avgaserna som annars skulle ha gått förlorad. Detta resulterar i att motorn får bättre effekt. Före turbon sitter det en ventil som kallas för Wastegate. Denna reglerar avgastrycket genom att släppa ut avgaserna och därmed minskas trycket i turbon. Det tar en liten stund innan turbon kommer upp i tryck och börjar arbeta. Detta sker vanligtvis när motorn når runt 3000 varv, och du kan då känna att bilen ökar i acceleration.

Även en liten turbo kan göra stor skillnad både i riktig prestanda och hur den upplevs.


När behöver du byta turbo

Ett klart och tydligt tecken på att du behöver byta turbo är att det uppstår en kraftig rökutveckling från motorn.

Några andra tecken på att du behöver byta turbo kan vara att bilens oljekonsumtion ökar och att motorn känns svagare än vad den brukar. Ska du byta turboaggregat kan du ha i åtanke att det brukar vara bäst att även byta olja, oljefilter och luftfilter i samband med bytet.

Du kan byta turbo själv om du har kunskap inom detta område, annars är det en god idé att låta en bilverkstad hjälpa dig.


Renovering av turbo

Turbo renovering är en specialiserad process som bör utföras av en kvalificerad mekaniker eller verkstad, och kan i bästa fall ge både en dålig eller en defekt turbo nytt liv. Processen för renovering varierar beroende på tillståndet på turboaggregatet och omfattningen av reparationer som krävs. Den demonteras, inspekteras, och reparerar sedan.

Komponenter som lager, packningar, turbinhjul, kompressorhjul eller annat kan behöva bytas ut om dom är slitna eller skadade. Samtliga delar rengörs också noggrant för att avlägsna eventuellt sot, oljeavlagringar eller andra föroreningar som kan påverka dess funktion.

Turbinhjulet och kompressorhjulet behöver sedan balanseras för att säkerställa jämn rotation och minimera vibrationer som kan leda till skador eller fel i framtiden. Därefter monteras turbon igen, och testas för att säkerställa att aggregatet nu både fungerar och ger önskad prestanda. Eventuellt kan den behöva justeras ytterligare.

Renovering av turboaggregat är en komplex process som kräver specialverktyg och kunskaper, och kan i många fall dessutom bli mycket dyrt. Det kan löna sig att direkt köpa en ny turbo istället för att renovera, eller reparera den bil turbo du har.

Om du trots allt vill underhålla din turbo så länge det går kan du jämföra priser för kvalitativ svensk turbo service på exempelvis Autobutler. Verkar turborenoveringspriset alltför dyrt hör av er till oss! Vi har både prisvärd eftermarknadsturbo och originalturbo till de flesta bildmodeller.


Vanliga turbofrågor

Vad kostar ett turboaggregat?

Priset på turbo till bil kan pendla från några till flera tusen beroende på fordonets märke och modell, typen av turboaggregat, om det är en original eller eftermarknadsprodukt, samt om du köper delen från en dyrare butik eller hos Fixa Bildelar, där vi strävar efter att hålla både hög kvalitet och låga priser på hela vårt sortiment.

Turbo aggregat är en av dom dyrare delar du kan behöva köpa till vissa bilmodeller. Anlitar du verkstad för byte be dom gärna köpa från oss, så du kan hålla dina kostnader så låga som möjligt.

Vad kostar det att byta turbo?

Kostnad för att byta turbo varierar som med allt annat beroende på vilken verkstad du anlitar, samt var du köper dina delar. Be gärna din verkstad köpa delar från oss för att hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt! Turbo pris skenar lätt iväg.

Du kan få en offert på byte av turbo - med eller utan inköpspris för själva turbon - på exempelvis Autobutler.

Finns det särskilda turbo för sportändamål?

Ja, det finns turboladdare som är speciellt utformade för att användas i sportbilar och andra högpresterande fordon. Dom är oftast utformade för att optimera motoreffekt och prestanda och kan vara både större och betydligt mer avancerade än dom aggregat som används i vanliga personbilar.

Förutom att ha större kapacitet, anpassad programvara och funktioner såsom variabla geometri-laddare eller elektroniskt styrd Wastegate, kan dom även tillverkas i dyrare material såsom rostfritt stål eller titan, med exotiska legeringar såsom Inconel, eller nickellegeringar som tål betydligt mer värme.

Du kan läsa mer om turboaggregat - hur dom är uppbyggda och hur dom fungerar - på exempelvis Wikipedia, eller hör av er om något är oklart.


Köp turbo hos oss

Hos oss på Fixa Bildelar kan du köpa turbo delar av hög kvalitet. Du hittar både diesel turbo och bensin turbo i vårt sortiment - allt ifrån enskilda turbos, till kompletta turbo kit och turbo system med oljerör och relevanta delar med i satsen. Du är välkommen att höra av dig om du behöver oljerör eller liknande till det aggregat du beställer.

I vårt stora urval av produkter är det enkelt att hitta en billig turbo för din bil. Beställ direkt hem till dig eller kom och hämta på vårt centrala lager i Stockholm.

Har du några frågor om turboaggregat eller behöver hjälp med att hitta rätt turbo för din bil kan du kontakta vår kundtjänst på telefon 08-996 996 eller via mejl på info@fixabildelar.se. Du kan även kontakta oss direkt via vår chatt som du hittar längst ner i höger hörn.

To Top