• kundsupport på 08-996 996
  • TELEFON & ÖPPETTIDER I LAGERBUTIK mån - fre 08:00-17:00
  • VI LEVERERAR TILL HELA NORDEN

Katalysator, DPF och Avgassystemsspecialisten.

08-996 996. Vardagar 8-17.

Priser i: 
På svenska    In English

Dieselpartikelfilter

Dieselpartikelfilter används för att filtrera bort sot och andra skadliga partiklar från dieselavgaserna. Vid vanlig körning omvandlar filtret en stor del av dessa partiklar till ofarlig CO2 via en process som kallas regenerering: temperaturen höjs, sotet oxideras, och förbränning av partiklarna påskyndas. Regenereringen kommer igång bättre vid längre körningar, men oavsett körvana blir filtret tids nog igentäppt och kan behöva bytas.

Våra dieselpartikelfilter tillverkas i följande material:

Kordierit (Cordierite) är det allra vanligaste materialet för dieselpartikelfilter, och används i en stor del av vårt sortiment. Det är ett värmetåligt, keramiskt material med god filtreringsförmåga, med enda nackdel att den har en relativt låg smältpunkt - 1200°C. Det har hänt att extremt igentäppta filter i detta material smält vid regeneration. Detta är dock väldigt ovanligt. Dieselpartikelfilter I kordierit är vanliga på eftermarknaden, samt i kombination med katalysatorer.

Kiselkarbid (Silicon Carbide) är ett dyrare material som används i vårt finare sortiment. Det är en förening av silikon och kol, och har en smältpunkt på hela 2700°C. Kiselkarbid har även 99% filtreringseffektivitet. Dom används vanligtvis till originaldelar samt katalyserande dieselpartikelfilter.

Monteringsguide för dieselpartikelfilter

 

Fixa Bildelar Europa AB

Årsta skolgränd 16 C, 11743 Stockholm
Baksidan på 16-huset, kundparkering vid nedfart.

Postadress: Fixa Bildelar Europa AB, Årsta skolgränd 16 C, 11743 Stockholm.
Orgnr: 5568678832

MER OM FIXA BILDELAR

Sedan 2009 har vi sålt katalysatorer, ljuddämpare, dieselpartikelfilter och andra delar till avgassystem. Vi erbjuder delar av hög kvalitet till antagligen Sveriges bästa priser. Du kan spara upp till 50% jämfört med reservdelsbutiker i Sverige. Sök bland 26,000 delar och spara tusenlappar när du reparerar bilen.